Over Spyctive

Het team van Spyctive


Ons motto “Don’t just play a game, be the hero” is ontstaan vanuit de gedachte dat elk kind zich weleens een held wil voelen. Onze spellen zijn ontwikkeld om dit gevoel bij kinderen te kunnen realiseren. De intentie is om de spellen zo realistisch mogelijk te maken en de kinderen dus ook niet te vertellen dat wat zij gaan doen een spel is, maar dat zij daadwerkelijk de wereld veiliger gaan maken. De spellen zijn speciaal ontwikkeld voor de aangegeven leeftijdsgroepen om ervoor te zorgen dat de spellen spannend en uitdagend zijn, maar dat de kinderen het niet eng vinden en dus ’s avonds nog wel lekker kunnen slapen.

don't just play a game, be the hero

De eerste spellen van Spyctive Misdaadspellen zijn bijna 15 jaar geleden ontwikkeld voor vakantieparken en campings. Vanuit deze spellen zijn later de misdaadspellen voor kinderfeestjes ontwikkeld. Jaarlijks worden de spellen herzien en proberen wij telkens weer te innoveren door de interactiviteit van de spellen te vernieuwen en de technologie van de websites up-to-date te houden.

Tijdens een misdaadspel ontvangen de kinderen de opdracht vanuit het Nationaal Opsporingsinstituut om een misdaad te verijdelen of op te lossen. Het Nationaal Opsporingsinstituut wordt afgekort als Noi92 (spreek uit als nowie 9-2). 9-2 staat voor het eerste dossier dat kinderen met succes hebben opgelost. En in spiegelbeeld staat hier het woord spion.

Logo Nationaal Opsporingsinstituut

Kinderen ontvangen hun missie vanuit Noi92 en voor het volbrengen van de missie ontvangen zij het echte missiedossier. De geheim agenten van Noi92 staan de kinderen gedurende de missie telefonisch bij voor het beantwoorden van vragen, het doorgeven van codeberichten, het opzoeken van belangrijke informatie of om de kinderen te voorzien van nieuw bewijs.

Spyctive Misdaadspellen werkt met een team van 7 fulltime medewerkers en 12 parttime begeleiders vanuit ons kantoor in Zutphen. Hier zorgen wij ervoor dat elk missiedossier tot in de puntjes is verzorgd en wij na afloop van elke missie kunnen zeggen: Missie geslaagd!

Spy en Detective maakt Spyctive

Misdaadspel voor volwassenen

Al vanaf de start van Spyctive, ontvangen wij na afloop van een missie de vraag of wij deze spellen ook voor volwassenen ontwikkelen. Wij moesten de ouders helaas teleurstellen. In 2015 besloten wij als try-out een eerste volwassen misdaadspel als teamuitje voor onze eigen medewerkers te ontwikkelen. Dit was zo’n groot succes, dat wij besloten om op de achtergrond aan het concept voor volwassenen te werken en zo is in 2018 het concept voor een moordspel voor volwassenen geboren.

Ook voor de spellen voor volwassenen is onze intentie om het moordspel over te laten komen als een serieus moordonderzoek die jij als rechercheur gaat oplossen. Er zijn geen verborgen hints of verstopte aanwijzingen. Elk stuk bewijs is realistisch, elke aanwijzing is aannemelijk en elk onderdeel in de dossiers ziet eruit alsof deze uit een echt politiedossier komt. Onze intentie is om ook de volwassenen het gevoel te geven dat zij serieus een moordzaak oplossen. Onze spellen zijn dus niet hetzelfde als het gemiddelde moorddiner. Het is bij ons niet lachen, gieren, brullen, maar eerder spannend, realistisch, uitdagend en vooral heel erg leuk om te doen. Meer informatie over de moordzaken voor volwassenen, kunt u vinden op de website van Inspective Crime Games.ONZE GEHEIM AGENTEN

Tijdens de missie hebben de kinderen contact met:

M. Finch

Geheim agent

L. Hunter

Geheim agent

E. Bakker

Geheim agent

R. Toren

Geheim agent

L. de Jager

Geheim agent

S. de Leeuw

Geheim agent

Y. IJssel

Geheim agent

L. de Bruijn

Geheim agent

D. de Groot

Geheim agent

B.E. Dubbel

Geheim agent

L. van Rijn

Geheim agent

S. van Rooij

Geheim agent

Live begeleiding

Tijdens het kinderfeestje hebben de kinderen telefonisch contact met een geheim agent. Zij worden ook door de agent gebeld met belangrijke aanwijzingen en nieuwe informatie.

Lees meer

iPad geschikt

Onze kinderfeestjes zijn ook geschikt voor het gebruik van een iPad. Wanneer u een kinderfeestje voor buiten heeft geboekt, heeft u buiten geen internet nodig.

Lees meer

Binnen of buiten

U kunt kiezen voor een kinderfeestje voor buiten of voor binnen. In de kinderfeestjes voor binnen zijn ook buitenmomenten verwerkt waar u optioneel gebruik van kunt maken.

Lees meer

Login Form