Tips en downloads
De leukste spionnen en detective bordspellen

Droomt uw kind van een carrière als geheim agent en is hij of zij meester in het kraken van codes of het ontmaskeren van leugenaars? In dit artikel zetten wij een aantal spionnenspellen voor echte speurneuzen op een rij. Natuurlijk zijn deze spellen ook heel leuk om te geven als verjaardagscadeau of gewoon om met vrienden te spelen.


Bordspel spycode

Spy Code Kluiskraker

Kan jij de code kraken en de juwelen stelen? In dit leuke en spannnende spel ga je de strijd aan om zo snel mogelijk de kluis te kraken. Hiervoor gebruik je je hersens, maar ook je gehoor. Ook maak je gebruik van je spionnengereedschap en probeer je de vingerafdrukscanner te omzeilen. Je bent een soort spion waarbij je bluft en allerlei tactieken gebruikt. Het spel heeft drie verschillende niveaus, waardoor je het zo moeilijk kan maken als je zelf wilt. De persoon die als eerste vijf munten of twee diamenten heeft verzameld, wint het spel.

Leeftijdsadvies: 6+

Tijdbom bordspel

De Tijdbom

De Tijdbom is een spannend en actief spel. Bij dit spel moet je een parcours met draden uitzetten en zo snel mogelijk bewegen door een dradenweb. Je mag de draden niet aanraken, want dan tikt de tijd op de tijdbom nog sneller weg. Maak de bom onschadelijk voordat het te laat is!

Leeftijdsadvies: 7+

Kinderen van 8 en 9 jaar ontmoeten een geheim agent voor het ophalen van bewijs

Nieuw bewijs ophalen

Tijdens onze missie kinderfeestjes ontdekken de kinderen dat er nieuw bewijs te vinden is. Zij kunnen een geheim agent ontmoeten voor het ophalen van het nieuwe bewijs. Wij hebben kinderfeestjes beschikbaar voor buiten voor 7 t/m 10 jaar of voor 10 t/m 13 jaar. En kinderfeestjes voor binnen voor 7 t/m 10 jaar of voor 10 t/m 13 jaar.

Zoek de spion bordspel

Zoek de spion

Zoek de spion is een razend snel spel voor kinderen die hun zenuwen goed in bedwang kunnen houden. Voor wie onder druk kan presteren is dit een super leuk spel. Stalen zenuwen en snel handelen kunnen je tot de spion leiden. Bij dit spel zet je als spion de spionnenbril op, duik je onder en laat vooral niet merken waar je schuilplaats is. De spelers gebruiken de spionnenkaarten om het gebied waar de spion verborgen kan zijn, kleiner te maken. Om de verborgen spion snel op te sporen is het belangrijk dat jij bezit over een groot speurtalent en goed kunt samenwerken.

Leeftijdsadvies: 7+

Bordspel Cluedo

Cluedo

Cludeo is het bekende misdaadspel. Er is een moord gepleegd en er zijn 6 verdachte personen. Wie lukt het om als eerste de moord op te lossen? Hiervoor is speurwerk vereist, je moet uitzoeken wie het heeft gedaan, met welk wapen en op welke plek de moord is gepleegd. Je start een onderzoek en bekijkt kamers, wapens en de mogelijke daders. Schakel de mogelijkheden uit en vind de verdachte! Als jij als eerste de juiste plek, het juiste wapen en de juiste dader hebt opgespoord, ben je de beste detective en dus de winnaar van het spel!

Leeftijdsadvies: 8+

Kaartspel Spy

Spy – kaartspel (999 games)

In het spel Spy moet je geheime boodschappen overbrengen naar alle delen van de wereld. Maar wees op je hoede! Je bent namelijk niet de enige die spionnen op weg stuurt om geheime informatie te bemachtigen. Zorg ervoor dat jij degene bent die je spionnen op het juiste moment op de juiste locatie brengt! Een simpel, maar uitdagend spel!

Leeftijdsadvies: 8+

Breinbrekers kaartspel

Breinbrekers – codekrakers

Breinbrekers is een ideaal reisspelletje om alleen te doen. Het zijn kleine puzzeltjes waarbij je je hersens moet gebruiken om ze op te lossen. Er zijn vijf varianten: Codekrakers, Rebussen, Cryptogrammen, Raadsels en Logica.

De eerste variant, Codekrakers, is enorm leuk en leerzaam. Je leert over het ontcijferen van verschillende codes. Zorg ervoor dat je alle codetalen uit je hoofd leert kennen waarbij je ook nog eens leuke weetjes leert.

De tweede variant is Rebussen. Aan jou de taak om uit te zoeken welke rebus op het kaartje staat. Logisch denken, maar ook je fantatasie kun je in dit spel gebruiken. Dit spelletje is voornamelijk geschikt voor jonge kinderen.

De derde variant is Cryptogrammen. Dit is een lastiger spelletje, waarbij je gecodeerde puzzels moet zien te ontcijferen. Elk kaartje gaat over een ander onderwerp, dus variatie gegarandeerd.

De vierde variant is Raadsels. Dit is de meest gevarieede variant van de Breinbrekers. Op elke kaart vind je de meest vreemde en grappige puzzeltjes. Sommige raadsels zijn vrij simpel, maar vaak moet je even goed nadenken voordat je het door hebt.

De laatste variant is Logica. Dit is een uitdagend spelletje, waarbij je allerlei logische problemen moet oplossen die ook nog eens erg grappig zijn.

Kortom: de Breinbrekers zijn voordelig geprijsde spelletjes met tal van mogelijkheden. De Breinbrekers zijn geschikt voor jong en oud en geschikt om mee te nemen dankzij het compacte formaat.

Leeftijdsadvies: 8+

Bordspel Scotland Yard

Scotland Yard

Scotland Yard is een tactisch bordspel waarbij een beruchte crimineel op de vlucht is in Londen City en de voltallige politiemacht van Schotland Yard hem op de hielen zitten. Het is aan de crimineel om te ontsnappen aan de politie en hen voor te blijven.

Mr. X, degene die de crimineel speelt in het spel, moet zijn zenuwen onder controle kunnen houden. De detectives gaan in overleg met elkaar en komen steeds dichterbij. Als Mr. X moet je maar hopen dat ze bepaalde mogelijkheden over het hoofd zien en je kunt ontsnappen.

Leeftijdsadvies: 8+

Er is een Master-editie verkrijgbaar waarbij je de mogelijkheid krijgt om meerdere spel-modi te proberen en zelfs een Tablet of Smartphone kunt inschakelen. De App voegt nog meer mogelijkheden toe. Zo kan Mr. X sabotages plegen en zelfs helikopters gebruiken. Ook de detectives krijgen nieuwe mogelijkheden zoals het inzetten van radiotorens om de locatie van Mr. X. te benaderen.

Leeftijdsadvies: 10+

Codenames spel

Codenames: op zoek naar je spionnenteam

Codenames is een woordspel waarin teams tegen elkaar spelen en proberen als eerste hun eigen woorden te raden. Twee teamcaptains nemen het tegen elkaar op in dit spel. Ze proberen hun spionnen op te roepen door codenamen te gebruiken. Maar er ligt een gevaar op de loer, want als de moordenaar opduikt is het afgelopen.

Codenames is een slim taalspelletje. Je moet goed nadenken over aanwijzingen. Je kunt het spel eindeloos blijven spelen.

Leeftijdsadvies: 10+

Coup bordspel

Coup: Bluffen tot je blauw ziet

Als hoofd van een Italiaanse familie neem je het in dit kaartspel op tegen strijdende families. Met omkoping, aanslagen en bluf moet je vechten voor de macht. Het doel bij Coup is om de invloed van alle andere families te vernietigen, waardoor ze in gevangenschap moeten leven. Slechts één familie kan de sterkste blijven.

Bij dit spel moet je altijd scherp zijn. Je kunt continu bedrogen worden of een ander om de tuin leiden. Het spel is in het Engels, maar het is niet al te ingewikkeld.

Leeftijdsadvies: 10+

Mission escape spel

Mission Escape

Creëer je eigen Escape Room in huis. Om dit spel te winnen moet je een sleutel vrijspelen die toegang geeft tot de volgende uitdaging en zo verder. De tijd tikt door en als je niet snel genoeg bent, zit je voor altijd opgesloten. Snelheid is dus belangrijk in dit spel.

Leeftijdsadvies: 10+

Mysterium bordspel

Mysterium

Mysterium is een bordspel waarbij één speler in de huid kruipt van een geest die leeft in een mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat het mysterie rondom zijn dood is opgelost. De overige spelers zijn een groep helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van het landgoed om het mysterie op deze plek op te lossen. Het lijkt een soort Cludeo, waarbij het doel is: uitvinden wie de dienstbode heeft vermoord, in welke ruimte en met welk wapen.

De geest communiceert door visioenen naar de helderzienden te sturen die de gebeurtenissen van de noodlottige avond proberen na te bootsen. In dit spel is samenwerken en verstandig gokken om deze spannende uitdaging tot een goed einde te brengen. Je moet creatief zijn en veel fantasie hebben. Lukt het de spelers het mysterie op te lossen en de geest tot rust te brengen?

Wil je het spel nog moeilijker maken? Dan is er de uitbreiding Secret & Lies. De uitbreiding bevat zes extra daders, locaties en voorwerpen en de voorwerpen kunnen vervangen worden door kaarten die een motief uitbeelden.

Leeftijdsadvies: 10+

De Mol kaartspel: ontmasker de spionnen

Dit spel gaat over een groep verzetsstrijders die de corrupte overheid willen vernietigen. Maar spionnen in hun team proberen dat tegen te houden. Lukt het ze om de spionnen op tijd te ontmaskeren?

Alle spelers krijgen in dit spel een rol, namelijk verzetsstrijder of spion. Er gaat steeds één team op missie. Het uitvoeren van de missies draait om (geheime) stemmen. De spionnen kunnen de missies hierdoor laten mislukken, maar dan weet je wel direct dat een van je teamleden niet te vertrouwen is. De spionnen moeten dus het juiste moment kiezen om de boel te saboteren.

Leeftijdsadvies: 12+

Brieven uit Whitechapel bordspel

Brieven uit Whitechapel

Brieven uit Whitechapel is een super spannend bordspel voor families en gevorderde spelers. Het spel speelt zich af in Londen in het district Whitechapel.

Seriemoordenaar Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich. De overige spelers vormen een team van politieagenten, die naar hem op zoek zijn en hem na elke moord volgen. Samenwerken en overleggen is belangrijk, om uiteindelijk Jack the Ripper in de val te lokken en te voorkomen dat hij op tijd in zijn schuilplaats is. Overleeft Jack de 4 nachten? Dan is hij de winnaar.

Leeftijdsadvies: 12+

Black Stories kaartspel

Black Stories

Black stories zijn duistere, doordachte en schrikwekkelde raadselverhalen die jij moet oplossen! Het is een spel dat bestaat uit 50 kaarten waar raadsels op staan. Het is aan de spelers om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Dit moeten ze doen door vragen te stellen aan de verteller van de scenario’s. De verteller mag alleen antwoorden met ‘ja’ en ‘nee’. Gebruik je fantasie en zoek uit wat hoe de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Dit kaartspelletje is ideaal om mee te nemen op vakantie.

Leeftijdsadvies: 12+

Spyfall bordspel

Spyfall: Undercover op een geheime locatie

Het verhaal: Een team agenten werkt undercover op locatie, maar een van hen is een spion. Het doel is om de spion te ontmaskeren voordat het te laat is. Of, als je zelf de spion bent, moet je zien te ontdekken wat de geheime locatie is.

Het spel bestaat uit kaartjes met verschillende locaties en een personage. Als je spion bent, moet je ontdekken op welke locatie de andere spelers zijn. Andersom moeten zij de spion ontmaskeren. Dat doe je door elkaar vragen te stellen, zoals: “Hoe vind je het uitzicht hier?” of “Wat voor kleren heb je aan?”. De juiste vragen verzinnen is een echte uitdaging voor speurneuzen.

Het is een enorm grappig spel. Iedereen let op zijn of haar woorden en niemand vertrouwt elkaar. Je moet lef hebben en creatief zijn. Ook moet je een beetje Engels kunnen, want het spel is (nog) niet in het Nederlands verkrijgbaar. Op zich is dat niet erg want de regels zijn simpel en van de locaties zie je een afbeelding.

Leeftijdsadvies: 13+

Jack in New York bordspel

Mr. Jack in New York

Opnieuw een detectivespel waar Jack, net als in Brieven uit Whitechapel, een rol heeft. Dit spel speel je met 2 spelers. De een speelt Mr. Jack die moet zien te ontsnappen uit New York. De ander is de detective. Het is een verslavend spelletje. Of je nu Jack of de detective bent; elk spel gaat weer anders. Houd je van detective spellen? Dan is dit een echte aanrader voor 2 personen!

Leeftijdsadvies: 14+

Bekijk alle artikelen

Kinderen lossen tijdens een kinderfeestje opdrachten op

Spannende opdrachten

Elke envelop bevat een opdracht en/of aanwijzing voor het volbrengen van de spannende missie.

7 t/m 10 jaar buiten

Een jongen aan de telefoon tijdens het kinderfeestje

Contact met agent

De agent vertelt de kinderen over een nieuwe aanwijzing die voor ze is achtergelaten. Zij moeten deze ophalen zonder dat de bende ze ziet.

10 t/m 13 jaar buiten

Kinderen ontmoeten een geheim agent voor het ophalen van bewijs

Bewijs ophalen

Er is nieuw bewijs gevonden. Een geheim agent heeft het bewijs meegenomen en de kinderen kunnen dit bewijs bij de agent ophalen.

7 t/m 10 jaar binnen

Een politiedossier van een maffiabaas

Bewijsmateriaal

Elk missiedossier bevat onder andere bewijsmateriaal, verdachten, getuigen, een plattegrond en natuurlijk foto's.

10 t/m 13 jaar binnen

Kinderen bellen tijdens een feestje de geheim agent

Verdachten

De agent vertelt dat er verdachten in de buurt zijn die ook op zoek zijn naar de aanwijzingen. Zien jullie een verdachte?

7 t/m 10 jaar buiten

Kinderen kijken naar de live ontknoping via de beveiligingscamera

Live ontknoping

Wanneer alle informatie is gevonden, ontdekken de kinderen waar de dader is. Zij kunnen via beveiligingscamera's live meekijken met de ontknoping.

10 t/m 13 jaar buiten

Volg ons op social mediaFacebook logo Twitter logo Instagram logo

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
OK
Decline all
Read more
Onbekend
Onbekend
Accept
Decline