Kinderfeestje blog
Een gezin dat in de sneeuw speelt

Het is alweer december en dat betekent dat het buiten koud is. Veel ouders denken dat het dan niet mogelijk is om een buitenfeestje te organiseren, maar niets is minder waar. Voor een speurtocht hoeft het helemaal niet erg te zijn als het buiten koud is. Wel is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. In dit artikel zetten wij handige tips op een rij voor een speurtocht in de winter.

Zorg voor geschikte, warme kleding

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend dat de kinderen warm aangekleed worden in de winter. Bij een speurtocht is dit echter wel wat lastiger omdat de kinderen veel bewegen en hun handen gebruiken. Het is handig om de kinderen bijvoorbeeld vingerloze handschoenen aan te trekken, zodat ze niet telkens hun handschoenen aan- en uit hoeven te trekken (en deze wellicht kwijtraken). Houd er ook rekening mee dat de kinderen vaak veel rennen tijdens de speurtocht dus probeer ze ook niet té warm aan te kleden.

Houd rekening met sneeuw

Je weet maar nooit wanneer het opeens gaat sneeuwen, dus probeer de route zo te plannen dat er voldoende sneeuwvrije verstopplekken zijn voor de envelopjes. Denk bijvoorbeeld aan een plek onder een carport of een afdakje of doe de enveloppen in een ziplockzakje.

Neem voldoende eten en drinken mee

Een speurtocht is al best intensief en door de kou verbruiken de kinderen nog meer energie dan normaal. Er is daarom kans dat de kinderen tussendoor even een pauze nodig hebben om op te warmen of om te eten en drinken. Het is wel zo prettig om dan snacks en drinken bij de hand te hebben.

Onderweg opwarmen

Indien mogelijk is het verstandig om te zorgen dat halverwege de route een plek is om even op te warmen, bijvoorbeeld een winkel of een cafeetje. Mocht het dan echt heel koud zijn dan hoeft de speurtocht niet afgebroken te worden. Neem een kwartier tot twintig minuten om even op te warmen en de kinderen zijn er vast weer helemaal klaar voor.

Maak gebruik van de winterse sferen

Begin december wordt het vroeg donker buiten en verschijnen overal gezellige lichtjes. Dat kan een ontzettend leuke sfeer zijn voor een speurtocht. Plan de route langs feestelijk verlichte straten en eindig bijvoorbeeld bij een schaatsbaan of een wintershow.

Een speurtocht in het donker

Omdat het vroeg donker wordt kan de speurtocht in het donker plaatsvinden zonder dat het extreem laat wordt voor de kinderen. Dat geeft een extra spannende dimensie aan de speurtocht. Zorg wel dat de kinderen allemaal een zaklamp, een mobiele telefoon en tenminste één volwassene per groep bij zich hebben.

Kinderfeestje in de sneeuw

Zorg dat de kinderen droge kleding bij zich hebben

Een groep enthousiaste kinderen in de sneeuw zorgt gegarandeerd voor natte, koude kleding. Het is dan heerlijk als de kinderen zich thuis om kunnen kleden in een comfortabele en warme outfit. Je kunt er zelfs voor kiezen om alle kinderen een pyjama mee te laten nemen. Dat zorgt voor een hele knusse, gezellige sfeer.

Eindig met een kopje warme chocolademelk

Er is niets heerlijker dan een warm feestelijk drankje na een middag speuren in de kou. Vraag bijvoorbeeld een achterblijvende volwassene om de chocolademelk thuis alvast klaar te zetten wanneer de speurtocht afgelopen is of eindig de speurtocht bij een eettentje.

 Bekijk alle blog artikelenLive begeleiding

Tijdens het kinderfeestje hebben de kinderen telefonisch contact met een geheim agent. Zij worden ook door de agent gebeld met belangrijke aanwijzingen en nieuwe informatie.

Lees meer

iPad geschikt

Onze kinderfeestjes zijn ook geschikt voor het gebruik van een iPad. Wanneer u een kinderfeestje voor buiten heeft geboekt, heeft u buiten geen internet nodig.

Lees meer

Binnen of buiten

U kunt kiezen voor een kinderfeestje voor buiten of voor binnen. In de kinderfeestjes voor binnen zijn ook buitenmomenten verwerkt waar u optioneel gebruik van kunt maken.

Lees meer

Login Form