Kinderfeestje blog
Worstenbroodjes voor tijdens een kinderfeestje

Een kinderfeestje vier je gezellig samen met vrienden en vriendinnen. Hoe leuk is het als je vriendjes en vriendinnetjes met z’n allen bij jou komen eten tijdens het feestje? Of het dan middageten of avondeten is, een kinderfeestje maakt meestal hongerig.

Daarom kunt u als ouder van alles klaarmaken. Of misschien nog wel leuker, laat de kinderen zelf hun eten klaarmaken! Want wat is er nou leuker dan zelf je eten koken en daarna opeten? Naast wat meer standaard eten als broodje knakworst, patat of pannenkoeken, kun je er ook voor kiezen eens wat anders te maken of kies bijvoorbeeld voor een gezonde maaltijd. Hoe dan ook, het is altijd leuk om de tafel waaraan gegeten wordt feestelijk aan te kleden. Hieronder volgen een aantal ideeën wat je kunt eten tijdens een kinderfeestje.

Frietje extra speciaal

Wanneer er veel kinderen aan tafel zijn is het leuk om ieder kind een eigen stift te geven en ze op een groot papieren of plastic wegwerptafelkleed hun eigen plekje te markeren. Ze kunnen zelfs hun eigen bord op het tafelkleed tekenen. Zo heb je niet eens borden nodig en dat scheelt weer afwas! Schud de frietzak bijvoorbeeld leeg in het midden van de tafel zodat iedereen zelf kan pakken. Wie graag een gezondere optie wil, kan de patat zelf bakken in de oven of airfryer. Wil je helemaal eens gek doen, kun je er ook voor kiezen om de borden te tekenen met ketchup of mayonaise zodat de kinderen hun patat in het midden kunnen leggen en lekker kunnen dippen.

Broodsushi voor een kinderfeestje

Broodsushi

Broodsushi is snel en makkelijk te maken met wraps of brood (zonder korst). Ideaal voor een kinderfeestje want het is super leuk om zelf te maken. Laat de kinderen met een deegroller het brood plat rollen en zorg voor beleg. Je kunt de broodshushi bijvoorbeeld beleggen met zalm en kruidenkaas of varieer met de vulling door de zalm te vervangen door bijvoorbeeld tonijn, komkommer, filet americain of omelet-reepjes. Bekijk hier een lekker recept voor broodsushi.

Worstenbroodje

In plaats van de kant en klare worstenbroodjes kun je dit worstenbroodje eenvoudig en in een handomdraai zelf maken. Wikkel het worstje in een reepje bladerdeeg of croissantdeen bak de worstjes af in de oven. Wikkel er een servetje omheen en laat de kinderen lekker happen. Bekijk hier een lekker recept voor worstenbroodjes.

Hamburger buffet

Een broodje hamburger is altijd goed. Benodigdheden: lekkere hamburgers, hamburger broodjes, ijsbergsla, komkommer in plakjes, tomaten in plakjes, augurken in plakjes, uien, gebakken baconplakjes, cheddar kaas, bbq saus, ketchup en mayonaise. Leg alle ingrediënten in losse bakjes, zodat de kinderen zelf toppings kunnen kiezen die ze op hun burger willen. De hamburgers kun je in de koekenpan bakken of leg ze op de barbecue. De rest doet iedereen zelf dus kun je zelf ook nog even rustig zitten en genieten van het feestje.

Minipizza’s

Wie thuis een pizzarette heeft kan de kinderen zelf pizza’s laten maken. Koop een kant en klare pizzabodem en steek hier rondjes uit. Hoe leuk is het om zelf de pizza te beleggen met bijvoorbeeld tomatensaus, kaas, salami, paprika, maïs, champignons en andere ingrediënten naar eigen smaak. Vervolgens de pizza bakken in de pizzarette en smullen maar! Wanneer je niet beschikt over een pizzarette kan er ook voor kiezen om de pizza’s af te bakken in de oven. De kant en klare pizzabodem kan eventueel vervangen worden door pitabroodjes. Leg de minipizza’s ongeveer 15 minuten in de oven op een stuk bakpapier en smullen maar!

High lemonade voor kinderfeestje

High lemonade

Voor een meidenfeestje is een high lemonade een goede keuze. Hiervoor vul je een etagière met zoete, maar ook hartige hapjes. Denk hierbij aan wat kleine stroopwafeltjes, brownies, muffins, blokjes kaas, druiven, kleine cocktailworstjes, opgerolde koude pannenkoek met jam ertussen, mini worsten- of sauzijzenbroodjes of belegde sandwiches. Zorg daarnaast voor verschillende sapjes en limonades. Deze optie is ook zeer geschikt als lunch! Serveer er eventueel iets warms bij, zoals bijvoorbeeld een klein bekertje of kommetje soep.

Picknick

Bij mooi weer kun je tijdens een buitenfeestje heerlijk in het gras gaan picknicken met z’n allen. Zorg voor een goed gevulde mand met lekkers, leg een kleed neer en de picknick kan beginnen. Wanneer je besluit te picknicken tijdens een buitenfeestje en het is erg warm, zorg er dan voor dat je voldoende schaduw hebt door bijvoorbeeld onder een boom te gaan zitten. Geen afwas? Zorg voor wegwerpservies, natuurlijk wel van papier. Vergeet niet om vuilniszakken mee te nemen om na afloop al de rommel op te ruimen. Stop alles na afloop van de picknick in een vuilniszak en opgeruimd staat netjes! Ook bij slecht weer tijdens een binnenfeestje is een picknick een mogelijkheid. Schuif banken, stoelen en tafels aan de kant en maak er een binnen picknick van. Leg een kleed of plaid neer en zorg eventueel voor kussentjes om op te zitten, dit zorgt ook nog voor een knusse setting.

 Bekijk alle blog artikelenLive begeleiding

Tijdens het kinderfeestje hebben de kinderen telefonisch contact met een geheim agent. Zij worden ook door de agent gebeld met belangrijke aanwijzingen en nieuwe informatie.

Lees meer

iPad geschikt

Onze kinderfeestjes zijn ook geschikt voor het gebruik van een iPad. Wanneer u een kinderfeestje voor buiten heeft geboekt, heeft u buiten geen internet nodig.

Lees meer

Binnen of buiten

U kunt kiezen voor een kinderfeestje voor buiten of voor binnen. In de kinderfeestjes voor binnen zijn ook buitenmomenten verwerkt waar u optioneel gebruik van kunt maken.

Lees meer

Login Form